Magyar idő szerint nagyjából tegnap este 6 óra körül elindult a Windows 10 Anniversary Update, vagyis az Évfordulós Frissítés a Windows 10 Mobile rendszerű készülékekre. A hírt Donna Sarkar, a Microsoft Windows Insider programjának vezetője jelentette be egyrészt a Windows Blogon, másrészt pedig Twitteren is.

A lényeg a következő:

A Windows 10 Évfordulós Frissítés elkezdett kimenni Windows 10 Mobile-ra is. Az Évfordulós Frissítés plusz funkciókat és fejlesztéseket ad windowsos telefonokhoz. Aki maga szeretné ellenőrizni, hogy megérkezett-e, az a Start képernyőről menjen át az alkalmazáslistára, és válassza a Gépház —> Frissítés és biztonság —> Telefon frissítése —> Frissítések keresése opciót. Fontos tudni, hogy a frissítés elérhetősége függ a gyártótól, a modelltől, az országtól vagy régiótól és a mobil vagy egyéb szolgáltatótól, illetve a hardverkorlátoktól és esetleg más tényezőktől is.

A kibocsátott kiadás a 14393.67-es, vagyis ugyanaz, amely néhány hete megjelent a Fast Ringen (Gyors kör). Emiatt a Fast Ringen levő felhasználók számára egyelőre nem érkezik frissítés (Update: de igen, erről hamarosan). Eddigi információink szerint a frissítés letöltve mintegy 943 megabájt helyet foglal.