Forrás:

Neowin

Bár egy örökkévalóságnak tűnt a várakozás, a Facebook végre kiadta hivatalos (és nem béta) alkalmazását Windows 10 Mobile-ra is. Tény, hogy már júniustól elérhető a béta verzió, azonban annak telepítéséhez sokaknak régiót kellett váltaniuk. A cég még áprilisban jelentkezett az első Windows 10-re készített alkalmazáscsomagjával, amiben pécékre a Facebook és a Messenger, míg mobilra az Instagram volt benne. És bár az előbbieket mobilra is ígérték, sőt a Messenger csaknem két hónapja valóban elérhető lett, az alap alkalmazás megjelenésére nem volt határidő.

Bár nem látszik rajta (annyira), az alkalmazást valójában az iOS verzióból portolták a Facebook emberei a saját, Osmeta elnevezésű eszközükkel, és akárcsak a Messenger esetében, ennek a használati feltételei között sem vacakoltak az iOS-es hivatkozások lecserélésével.

1471553051_facebook_kjsdhbfaseJelen pillanatban egyébként két Facebook alkalmazás elérhető Windows 10 Mobilra, sőt ha a bétákat is nézzük, valójában négy. A fenti képernyőképeken látható alkalmazások közül (a bétaverziókból is) a felső(k) a Microsoft fejlesztései, és az alsók azok, amelyeket a Facebook ad nekünk. Utóbbiak valamiért nem a korábbi microsoftos alkalmazások frissítéseként jelentek meg, a béta verzió esetében a megkülönböztetés végett a facebookos verzió nevében zárójel van.

A jó hír az, hogy végre teljes a cég windows 10-es alkalmazáscsomagja, a kevésbé jó hír az, hogy (nagyrészt az iOS portnak köszönhetően) az alkalmazás 100 MB feletti méretű, vagyis érdemes csak akkor letölteni, ha WiFi kapcsolat áll a rendelkezésre.

Letölthető a Windows Áruházból.

 

MEGOSZTÁS
Előző cikkHibajavító frissítés érkezett a Groove Musichoz
Következő cikkA Windows 10 szinte bármin elfut

Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.

 • Szabolcs Horváth

  Azt gondoltam, ha a Facebook kiadja a hivatalos appját, akkor a Microsoft megszünteti a sajátját. De ezek szerint megéri nekik frissítgetni továbbra is?

 • alratar

  “az alkalmazás 100 MB feletti méretű”
  Na ezért nem fog az én telefonomra felkerülni SOHA!

 • knor1982

  de hol van benne a live közvetítés lehetősége?

  • Balázs Hoppácska

   Az androidos telefonodon?

   • knor1982

    Már mért érteném az androidos telefonra, mikor windows mobile alkalmazásról van szó. Egyébként L950XL-em van, az meg ugye – ha jól tévedek – Windows Mobile 10 operációs rendszerű.

 • Blacky Dean

  2016 szept. Boldog tulajdonosa lette pár napja egy Lumia 735-nek. Hát a gyári Facebook app egy trágya, bár gyorsan indul csak az a gáz hogy 14-16 órával régebbi bejegyzések neki az új! 🙂 DE a Facebook (BETA) nagyon jó, csak lassan indul. Ez nagyon hajaz a Facebook Lite androidos appra, csak amig ahoz nem, ehez kell a külön messenger app. Annak is csak az elindulása lassucska, de müködik.

  • alratar

   Az nem hiba.
   Mindig azokat teszi előre ahol utoljára volt valamilyen aktivitás.

   • Blacky Dean

    Hát nekem az újat mutassa, ne pedig a több órásakat! 🙂 a Beta a nyerőnálam! 🙂

    • alratar

     Ok
     Nekem a 100mb miatt vesztes ?

 • Czigler Ferenc

  Miért nem frissül az oldal?