Forrás:

Neowin

Bár egy örökkévalóságnak tűnt a várakozás, a Facebook végre kiadta hivatalos (és nem béta) alkalmazását Windows 10 Mobile-ra is. Tény, hogy már júniustól elérhető a béta verzió, azonban annak telepítéséhez sokaknak régiót kellett váltaniuk. A cég még áprilisban jelentkezett az első Windows 10-re készített alkalmazáscsomagjával, amiben pécékre a Facebook és a Messenger, míg mobilra az Instagram volt benne. És bár az előbbieket mobilra is ígérték, sőt a Messenger csaknem két hónapja valóban elérhető lett, az alap alkalmazás megjelenésére nem volt határidő.

Bár nem látszik rajta (annyira), az alkalmazást valójában az iOS verzióból portolták a Facebook emberei a saját, Osmeta elnevezésű eszközükkel, és akárcsak a Messenger esetében, ennek a használati feltételei között sem vacakoltak az iOS-es hivatkozások lecserélésével.

1471553051_facebook_kjsdhbfaseJelen pillanatban egyébként két Facebook alkalmazás elérhető Windows 10 Mobilra, sőt ha a bétákat is nézzük, valójában négy. A fenti képernyőképeken látható alkalmazások közül (a bétaverziókból is) a felső(k) a Microsoft fejlesztései, és az alsók azok, amelyeket a Facebook ad nekünk. Utóbbiak valamiért nem a korábbi microsoftos alkalmazások frissítéseként jelentek meg, a béta verzió esetében a megkülönböztetés végett a facebookos verzió nevében zárójel van.

A jó hír az, hogy végre teljes a cég windows 10-es alkalmazáscsomagja, a kevésbé jó hír az, hogy (nagyrészt az iOS portnak köszönhetően) az alkalmazás 100 MB feletti méretű, vagyis érdemes csak akkor letölteni, ha WiFi kapcsolat áll a rendelkezésre.

Letölthető a Windows Áruházból.

 

MEGOSZTÁS
Előző cikkHibajavító frissítés érkezett a Groove Musichoz
Következő cikkA Windows 10 szinte bármin elfut
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.