A Microsoft jelenleg a Windows 10 Creators update fantázianevű szervízcsomagot teszteli Windows 10 Mobile-ra, amelyet az elkövetkező hónapok valamelyikében tesznek közzé. Legkésőbb ezt követően már a (munkanevén) Redstone 3-as frissítsen fognak dolgozni, amelyről azt feltételezik, hogy egy halom új funkcióval fog érkezni a Windows 10 készülékekre, beleértve a mobil eszközöket is. Egy friss információ szerint az egyik ilyen új funkció az úgynevezett 3d party, vagyis mind a készülék gyártójától, mind a rendszer fejlesztőjétől független fejlesztésű billentyűzeteket is támogatni fogja. A két domináns rendszerrel ellentétben ugyanis a Windows 7, 8, majd a Windows 10 Mobile is kizárólag a gyári billentyűzetet használja, aminek olyan faramuci mellékhatásai voltak, hogy míg Androidon és iOS-en használni lehetett a Microsoft által bekebelezett SwiftKey billentyűzetet, pont a tulajdonos rendszerén nem – volt is belőle ógás-mógás rendesen.

Minden valószínűség szerint éppen ez jutott el a Microsoft illetékeseinek a fülébe a Windows Insider felhasználók részére rendszeresített visszajelzési rendszeren, illetve alkalmazáson keresztül, márpedig ez az új Nadella-féle Microsoft mostanság egyre inkább vevő a felhasználók visszajelzéseire, ellentétben a korábbi, kicsit Apple-szerű vezetéssel, amely sokkal inkább hajlandó volt megmondani a júzereknek, hogy mi a jó nekik.

 

MEGOSZTÁS
Előző cikkJúlius 17-én megszűnik a Windows Phone 8.1 támogatása
Következő cikkMár dolgozik a Microsoft a Windows 10 Redstone 3 kiadásán
Főszerkesztő, vagyis ő kiabál a szerkesztőség többi tagjával akik helyette dolgoznak. Valamikor régen sokat tett a Lumia 710 főzött ROM-ok elterjedéséért. Legújabb szerzeménye egy Lumia 640, az előző pedig egy ASUS Transformer Book T100-as, amit a rá jellemző kedvességgel Terminátornak hív, bár azóta már egy Lenovo T410-et használ a mindennapokban. Jelenleg WordPress oldalak dizájnjával bohóckodik, illetve keresi az ideális webszerver konfigurációt.