Július 17-én megszűnik a Windows Phone 8.1 támogatása

2
microsoft-lumia-640-xl-windows-phone-8.1

Bár a készülékek nagy részére megérkezett a Windows 10 Mobile, a Microsoft a többi készülék miatt továbbra is támogatja a korábbi főverzió, a Windows Phone 8.1 támogatását. Ennek azonban hamarosan vége lesz, ugyanis a cég hivatalosan is megerősítette, hogy a támogatásnak – a Microsoftnál megszokott módon – a megjelenéstől számított 3 év után, vagyis idén július 17-én vége lesz. A hivatalos oldal szerint

A Microsoft az operációs rendszer frissítéseket, ideértve a biztonsági frissítéseket az életciklus kezdő dátumától minimum 36 hónapig biztosítja. Ezek a frissítések egymásra fognak épülni, azaz egy adott frissítés az előző frissítést frissíti. Az ügyfeleknek a támogatás fenntartásához minden egyes frissítést telepíteni kell. Az egymásra épülő frissítéseket a mobilszolgáltató vagy a mobiltelefon gyártója szabályozhatja, akiktől a mobiltelefont vásárolta. A telepítés (egyik) feltétele a korábbi frissítések telepítése lesz. Az elérhető frissítések az egyes országokban, régiókban vagy a hardver függvényében változhatnak.

Ez nyilván rossz hír mindazoknak, akik még vagy ismét Windows Phone 8.1-et használnak, Ők, ha a telefonjuk alkalmas lesz rá, válthatnak Windows Mobile 10-re, de a többiek kénytelenek lesznek maradni az immár nem támogatott rendszer mellett.