A Windows 10 következő nagy dobása az egyelőre Redstone 3 néven futó kiadás lesz, ami a Redstone 1-es, és az idén áprilisban várható Redstone 2 néven induló, de várhatóan áprilisban Creators Update néven megjelenő nagyobb frissítési csomag folytatása lesz majd valamikor. Amely ugyanúgy nem nevezhető apróbb frissítésnek, ahogyan a tavalyelőtt novemberi Threshold 2 kódnéven futó Windows 10 novemberi frissítés sem volt az.

Tegnapi cikkünk információival ellentétben azonban a Microsoft nem a Creators Update áprilisi megjelenése után kezdi el a Redstone 3 fejlesztését, hanem már el is kezdte. A Windows kiadásokat figyelő BuildFeed oldal ugyanis éppen most tette közzé, hogy magánszemélyektől kiszivárgó információk szerint már megjelent az egyik legelső Redstone 3-as kiadás, a 15141-es az rs_prerelease, vagyis a Microsoft egyéb szekcióitól (többek közt a Creators Update-et tesztelő rs2_release csoporttól is elkülönített) tesztelői ágban.

A Microsoft egyelőre nem veri nagy dobra a Redstone 3 kiadást, ennek megfelelően az sem ismert, milyen új funkciókat fog tartalmazni. Jelenleg a legvalószínűbb az, hogy az új, Project Neon kódnevű formanyelvükkel, és egy új, Composable Shell nevű shellel fog érkezni, ráadásul az új shell valamennyi Windows 10 eszközre, tehát pécére, Xboxra és a Mobil eszközökre egyaránt, amelyeknek eddig ez a funkciójuk eltérő volt.

Az új kiadással kapcsolatos első hivatalos bejelentések a 2017. májusi BUILD konferencián várhatók, nagy eséllyel a Project Neon és az új kiadással érkező egyéb funkciók bemutatásával együtt. A Redstone 3 kiadása pedig valamikor idén szeptember végén vagy október elején lehet esedékes.